تاریخ : پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Thursday, 9 May , 2024

سیمان در بوشهر بازهم کمیاب شد/ هر کیسه ۱۰۰ هزارتومان!

  • کد خبر : 10675
  • 03 مرداد 1400 - 14:50
سیمان در بوشهر بازهم کمیاب شد/ هر کیسه ۱۰۰ هزارتومان!
هرچند یکی از توجیهات اقتصادی برای سرمایه گذاری کارخانجات سیمان با رویکرد صادراتی آن می باشد، اما باید با مدیریت موثر و نطارت مطلوب متولیان امر شرایطی فراهم گردد که نیاز داخلی نیز به شکل مناسبی تامین گردد.

به گزارش امواج نیوز؛ بوشهر اگرچه با داشتن ۳ کارخانه فعال سیمان که تولید آن را بیش از نیاز استان کرده، اما چند هفته است با کمبود مهمترین مصالح ساختمانی مواجه می باشد.

این کمبود در سایه بی توجهی متولیان نطارت بر بازار سبب شده تا کیسه ای سیمان به ۱۰۰ هزار تومان هم برسد.

هرچند کارخانه های سیمان، کمبود برق خود (که از سوی شرکت برق به تولیدکنندگان اجبار شده) را دلیل افت تولید می دانند، با این حال کمبود سیمان در استان بوشهر با وجود سه کارخانه فعال دشتستان، ساروج کنگان و مند دشتی، برای بوشهری ها غیر قابل توجیه است.

همین وضعیت باعث کمبود سیمان و رسیدن قیمت آن از سوی برخی عرضه به کیسه ای ۱۰۰ هزارتومان شده است.

البنه داستان کمبود سیمان از ماهها قبل به اوج خود رسیده بود و آن زمان مسئولان استان نیز به وعده درمانی پرداختند. در آخرین مورد، فروردین ماه امسال معاون امور عمرانی استاندار بوشهر وعده داد: از نیمه دوم فروردین، مشکلات توزیع سیمان با نرخ مصوب تعیین‌شده در استان بوشهر به حداقل می‌رسد.

در این میان قطع برق واحدهای سیمان که جزو صنایع پر مصرف محسوب می‌شوند، کمبود در بازار سیمان را تشدید کرد، طوزی که براساس اطلاعیه شرکت توانیر، صنایع سیمان و فولاد تنها مجاز به استفاده از ۱۰ درصد ظرفیت برق مصرفی هستند تا برق خانوار خاموش نشود.

اتفاق دیگر طی این مدت، تصمیم کمیسیون صنایع و معادن مجلس بود که طبق آن باید همه سیمان تولیدی کشور در بورس کالا فروخته تا مشخص شود عرضه و تقاضای واقعی سیمان در کشور چه مقدار است، موضوعی که به مذاق تولیدکنندگان سیمان که فعالیت صادراتی دارند خوش نیامده است.

به عقیده کارشناسان امر، با توجه به شمار زیاد کارخانه های سیمان در کشور که سه موردش در بوشهر می باشد و البته رکورد در ساخت و سازهای بزرگ که مصرف سیمان داخل را کمتر کرده، نباید شاهد کمیاب شدن سیمان تا این اندازه باشیم، حتی با کاهش ساعت فعالیت به دلیل مشکل برق. به نظر می رسد مشکل آنجاست که صادرات کلینکر به عنوان ماده اولیه سیمان برای کارخانه ها درآمد و جذابیت بیشتری نسبت به بازار داخلی با قیمت های مصوب دارد و مشکلات را باید در این خصوص دید.

اگرچه یکی از توجیهات اقتصادی برای سرمایه گذاری کارخانجات سیمان با رویکرد صادراتی آن می باشد، اما باید با مدیریت موثر و نطارت مطلوب متولیان امر شرایطی فراهم گردد که نیاز داخلی نیز به شکل مناسبی تامین گردد و اینطور نباشد که کمیاب شدن سیمان که حکم طلای خاکستری برای ساخت و سازها را دارد، قیمت آن را در بازار چند برابر کند.

لینک کوتاه : http://amvajkhabar.ir/?p=10675
  • منبع : خلیج فارس

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت امواج نیوز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.